Verre reizen met pubers

Een verre reis maken met je gezin? Het staat bij menigeen op de wensenlijst. Reizen met pubers is een kwestie van vooraf goed bespreken wat ieders wensen zijn en aan de hand daarvan een plan te maken. Tips in dit artikel!

Met kinderen die in de puberleeftijd zijn is het maken van een verre rondreis natuurlijk een fantastische ervaring. Dit zijn de reizen die jou en je kinderen nog eeuwig bij zullen blijven. Het samen ontdekken van een verre bestemming, het meemaken van avonturen en het samen intensief tijd doorbrengen geven een verre rondreis met pubers een extra lading. 

Bij Holidream ben je aan het juiste adres voor een georganiseerde verre reis met pubers. We richten ons in dit artikel op jongeren tussen de 11 en ongeveer 17 en leggen je uit welke dingen van belang zijn om mee te nemen in je afwegingen. 

Allereerst: de juiste bestemming en het budget

De keuze voor je reisbestemming is de belangrijkste om te maken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Belangrijk is om een richtbudget in gedachten te hebben voor de volledige reis, inclusief ter plaatse bijkomende kosten. Is het budget minder belangrijk omdat het een once in a lifetime rondreis gaat worden, dan is het aan te raden je vooral te verdiepen in wat iedereen uit de vakantie wil halen. 

Voor veel verre rondreizen met pubers raden we bestemmingen aan waar je behalve culturele ervaringen ook actieve excursies kunt boeken. Zeker met oudere kinderen is het fijn als er momenten in de reis zitten waar een beetje adrenaline bij komt kijken. Een raft-tocht in de jungle, een spannende canyoningtocht of een canopytour waarbij je ziplinend door de boomtoppen zweeft bijvoorbeeld. Voor de meeste jongeren is een vakantie die alleen uit cultuur en oude gebouwen bestaat toch echt minder aantrekkelijk.

De juiste bestemming kiezen is een kwestie van overleggen. Bestemmingen als Costa Rica, de Verenigde Staten, Colombia, Vietnam of Sri Lanka doen het altijd goed bij pubers. 

Neem echt de tijd om samen verschillende bestemmingen te selecteren. Aan de hand daarvan kun je vervolgens een definitieve keuze maken. Kijk daarbij vooral naar wat iedereen uit de vakantie wil halen. Laat iedereen in het gezin drie dingen opschrijven die ze in ieder geval gedaan willen hebben en welke dingen belangrijk zijn voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een zwembad bij het hotel, culturele dingen die je wilt meemaken of juist avontuurlijke activiteiten. 

Budget

Behalve de kosten voor de reis zelf ben je ter plekke ook nog geld kwijt aan maaltijden en eventuele extra excursies. Neem dit vooral ook mee in de budgetplanning. Het kan heel handig zijn om per persoon nog een extra budget te reserveren voor extra activiteiten. Zo kan iedereen zelf bepalen welke dingen hij of zij nog extra wil doen buiten het reguliere reisschema om. 

Boek je een rondreis via Holidream? Dan zijn je belangrijkste excursies, alle benodigde transfers, de vluchten en de hotels al geregeld, maar heb je ook de mogelijkheid om individueel binnen je reisgezelschap nog extra activiteiten bij te boeken. 

Rondreizen met pubers

Kamer delen of niet? 

Afhankelijk van de grootte van je gezin en de behoefte aan privacy + het beschikbare budget is het raadzaam te kijken naar het bijboeken van een extra kamer. Zeker bij een rondreis van 2 weken of langer is het prettig om af en toe ook binnen het gezin tijd te hebben om je terug te kunnen trekken. In veel landen vallen de kosten hiervan best mee en is het wel het overwegen waard. 

Boek je bij Holidream, dan kun je bij het boeken aangeven of je 1 kamer wilt delen of meerdere kamers wilt boeken. We zorgen dan dat de kamers naast elkaar geboekt worden zodat er geen grote afstand tussen de kamers zit. We raden je aan om in ieder geval even de verschillende opties naast elkaar te leggen en vervolgens te bepalen of dat het waard is. Mocht je toch een kamer delen met het hele gezin, dan kun je altijd ter plaatse nog kijken of je op een paar nachten een extra kamer kunt boeken als er beschikbaarheid is. Het maakt met name langere rondreizen wel aangenamer als iedereen af en toe wat ademruimte heeft.

De juiste hoeveelheid excursies

Een rondreis is altijd best intensief. Je trekt elke paar dagen naar een andere plek. Superleuk, want je komt zo op verschillende plekken, maar ook wel veel vaak. Plan je programma dus niet al te vol. Hoewel het heerlijk is om regelmatig excursies te hebben is het ook handig om daar een beetje balans in te bewaren.

Bij een rondreis met Holidream zitten de meest belangrijke excursies standaard in je reissom verwerkt. Dit zijn de excursies die je zeker gedaan moet hebben en eigenlijk iedereen doet die het land bezoekt. Daarbuiten hebben we in samenwerking met onze lokale partner een aantal excursies gepland die los bij te boeken zijn. Wij zorgen ervoor dat die goed in het reisschema passen, dus daar hoef je je verder geen zorgen om te maken. In je Holidream account krijg je alle relevante tijden door waarop je opgehaald wordt voor de excursie. 

Groot voordeel is dat je de excursies los bij kunt boeken per persoon. Dat betekent dat de ene helft van het gezin rustig bij het zwembad kan gaan liggen, terwijl anderen een zipline parcours doen of gaan raften, een kookworkshop doen of een stadje bezoeken. Flexibel, maar wel geregeld! 

surfles rondreis

Onze aanraders: de beste bestemmingen voor gezinnen met pubers:

Uit ervaring weten we welke bestemmingen goed in de smaak vallen bij reizigers tussen de 11 en 17 jaar, waar genoeg te beleven is en waar zowel ouders als kinderen een onvergetelijke vakantie zullen beleven. 

Costa Rica: weinig landen zijn zo divers als Costa Rica. Behalve prachtige natuur vind je er mooie stranden, maar ook qua activiteiten kan iedereen hier zijn hart ophalen. Jungletochten, ziplines, raften, vulkaanbeklimmingen, maar ook relaxen in hot springs, wandelen door natuurparken en het zien van een enorme variatie in dieren en planten zijn absolute hoogtepunten. Een rondreis Costa Rica leent zich perfect voor een vakantie met het hele gezin.  

Bali/Java: we bieden zowel een rondreis aan op alleen Bali als op Java en Bali gecombineerd. Met name Bali heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren en is een must-visit bestemming voor veel jongeren. Bali is goed ontwikkeld, goed georganiseerd en biedt niet alleen prachtige natuur en een enorme verscheidenheid aan excursies, maar is ook de plek om te surfen, naar het strand te gaan, drankjes te doen en heerlijk te eten. 

Thailand: Thailand wordt niet voor niets jaarlijks door veertig miljoen toeristen bezocht. Het is een heerlijk land om doorheen te reizen, met prachtige natuur, veel cultuur en heel veel levendigheid. Rondreizen door Thailand met Holidream is een combinatie van het bezoeken van culturele plekken, maar ook met voldoende mogelijkheden om extra activiteiten te doen. Met een paar dagen strandverblijf aan het einde van je reis boek je een enorm afwisselende vakantie. 

 

 

 

Verre reizen met pubers